Right Click On Video and Click On "Save Video as.." to Download 360p or 720p Found this content disturbing or inciting religious hatred? Please report, at admin@buxrs.com

Dionne Stax live update Elfsteden Zwemtocht door Maarten van der Weijden, Leeuwarden is in zicht! - Buxrs.com
Published: 4 months ago By: Dionne Stax fan

By: Dionne Stax fanPublished: 4 months ago


1, 984 views

  7 Likes    0 Dislikes

Dionne Stax live update Elfsteden Zwemtocht door Maarten van der Weijden om geld op te halen voor onderzoek naar kanker op NPO1, Leeuwarden is in zicht op maandag 24 juni 2019 17.55 uur.
Van 21 t/m 24 juni 2019 duikt Maarten opnieuw het Friese water in om de Elfstedentocht in Friesland te zwemmen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek.
Geld doneren kan hier: https://www.11stedenzwemtocht.nl/

Nieuwe poging Elfstedenzwemtocht
Op 21 juni duikt Maarten van der Weijden opnieuw het water in om te volbrengen wat hem vorig jaar niet is gelukt: het uitzwemmen van de Elfstedentocht. 200 kilometer zwemmen om geld op te halen voor kankeronderzoek. Het publiek kan ook meedoen: rond de doorkomstpunten in de elf steden kunnen een paar honderd mensen twee kilometer met Maarten meezwemmen en zich daarvoor laten sponsoren. De doorkomst in Stavoren, op zaterdag, moet zelfs een massa-evenement worden: het is de bedoeling dat dan enkele duizenden mensen met Maarten meezwemmen.

Hoe staat het ervoor?
Als alles goed gaat, komt Van der Weijden rond 19.45 uur aan in Leeuwarden
Op dit moment zwemt hij, met 10 stempels op zak, richting de finish. Hij heeft 188 kilometer achter de rug
Het Elfstedenbruggetje
Maarten heeft misschien wel de bekendste brug van Friesland gepasseerd: het zogenoemde Elfstedenbruggetje in Bartlehiem. Nog ruim 10 kilometer te gaan, op naar Leeuwarden!
Tussenstand opbrengst
Terwijl Maarten doorzwemt loopt de teller van de donaties op. De nieuwe tussenstand is zojuist bekendgemaakt: er is 2,7 miljoen euro binnen.
Dat is meer dan vorig jaar, toen hij stopte met de tocht. Toen haalde hij 2,5 miljoen binnen. In de dagen erna liep het bedrag toen nog op tot 5 miljoen euro.
Doneren kan nog steeds op https://www.11stedenzwemtocht.nl/
Nu Burdaard ook afgevinkt kan worden zet Maarten z'n zwemtocht voort naar Bartlehiem. Daar maken al een hoop mensen hun opwachting. "De sfeer is al goed, de bruggen lopen al vol", zegt een verslaggever van Omrop Fryslân. "Maar het waait hier hartstikke hard", vervolgt ze. "Ik vrees een beetje voor Maarten hier."
Na Bartlehiem gaat Maarten door richting de finish, langs de tegeltjesbrug in het dorp Gytsjerk, het monument van de Elfstedentocht. Naar verwachting is hij daar ongeveer 17.30 uur.

De NOS en KRO-NCRV zijn erbij en brengen de nieuwe recordpoging uitgebreid in beeld. De presentatie is in handen van Dionne Stax, Joris Linssen doet verslag langs de kant en Erben Wennemars is de verslaggever op het water.

Elfsteden Zwemtocht (NOS/KRO-NCRV)
Maandag 24 juni, NPO 1
- Flitsen in de lopende programmering
- Rechtstreeks programma rond de finish in M
#11stedenzwemtocht #kanker #maartenvanderweijden #geldophalen #onderzoek #epic #GoedDoel #Elfstedenzwemtocht #KWF #respect #LaatsteLootjesContact Us

You can contact us for following reasons

  • Advertise on buxrs.com
  • Copyright content removal
  • Become a partner
  • Give us feedback
  • Report a problem
  • Ask for feature

  • Email : admin@buxrs.com